Лайфхаки для клієнтів

8 питань, на які потрібно відповісти, вибираючи ведучого

Вибір ведучого - одне з найбільш важливих рішень, яке вам потрібно буде зробити при плануванні вашого заходу. І як же хочеться, щоб цей вибір був правильним!

Задайте собі ці вісім питань, щоб бути абсолютно впевненими в тому, що не помилилися.

1. Яка мета заходу?

У кожної події є порядок денний. Іноді вона гранично проста - розвеселити гостей, іноді складніша - прорекламувати новий товар. А іноді взагалі прихована від випадкових очей - можливо, всі вважають, що ви демонструєте щедрість і здатність організувати масштабний корпоратив, хоча насправді сподіваєтеся мотивувати співробітників на досягнення більш високих бізнес-цілей.

Ведучий в даному випадку не просто стоїть на сцені та вимовляє якісь слова. Він стоїть на вашій сцені, представляє ваш бренд, і вкладає у вуха слухачів ваше повідомлення. Не просто повторює ваші слова та ідеї, але багаторазово посилюючи їх, використовуючи свій досвід і майстерність.

Вибирайте ведучого, орієнтуючись на виконання цих завдань.

2. Хто ваша аудиторія?

Зрощумівши, навіщо ваш ведучий підніметься на сцену, вам буде не зайвим ретельно подумати і над тим, для кого він буде виступати. Гуморист - ідеальний варіант для того, щоб розворушити аудиторію, але якщо ваша мета заразити її новими ідеями, мабуть, варто вибрати більш стриманого ведучого.

Завжди думайте про ваших гостей! Вони хочуть послухати пізнавальні історії про ваш бренд? Або просто хочуть повеселитися? А може їх мета - навчитися чомусь новому?

3. Який тип ведучого вибрати?

Після того, як ви з'ясували, хто ваші гості, і яке повідомлення збираєтеся їм донести, коло пошуку ідеального ведучого значно звужується. Тих, хто залишився в полі вашого зору можна розбити на п'ять основних «типів»:

  • Лідер впливу. Вміє ефективно спілкуватися з будь-якою аудиторією, швидко ловить тенденції, вміє мотивувати гостей на потрібні вам дії.
  • Знаменитість. Добре відома в суспільстві людина, як правило, хороший оповідач. Коштує дорого, але гарантовано викликає «вау-ефект».
  • Спеціаліст. Уже співпрацював з вами, тому знає вашу компанію, як свої п'ять пальців. А в силу цього вже підходить як варіант для розгляду.
  • Експерт. Він одночасно і знаменитість, і фахівець, оскільки є відомою особою саме в вашому бізнесі. Знайти такий типаж - велика вдача.
  • Класичний ведучий. Не знайомий з бізнесом. Але все одно може бути дуже хорошим в силу дуже великого досвіду ведення заходів, якого як раз може і не вистачати попереднім типажам.

 

4. Що ви можете собі дозволити?

Яким би не був важливим вибір ведучого, навіть найзірковійший із них не врятує ситуацію, якщо ви заощаджуєте на всіх інших витратах.

Так, особа ведучого може залучити на захід більше гостей, але це не виправдає їх розчарування, якщо виявиться, що статус самого заходу не відповідає цій зірковості - тісний зал, погане обладнання, тьмяне світло, немає кави і закусок і т.д.

Пам'ятайте, рівень вашого ведучого має відповідати рівню вашого заходу, а не занижувати, або перевершувати його.

5. Чи "дзеркальний" ваш ведучий?

Згадайте всі ті численні заходи, які ви вже відвідували: хто на сцені з мікрофоном? Це чоловік, чи жінка? Як одягнений? Наскільки голосно звучав голос? І наскільки сміливим був гумор?

Ваш ведучий повинен подобатися вашій аудиторії вже в силу того, що він як "дзеркало" відображає їх ідеали і звички - в одязі, жартах, смаках і навіть політичних уподобаннях...

6. Ви бачили свого ведучого в справі?

Швидке зростання кількості відео в YouTube означає, крім усього іншого те, що тепер вам набагато легше оцінити якості ведучого. Якщо він дійсно професіонал, то повинен надати для попередньої оцінки досить широкий вибір відео, на яких відображена його робота.

Не поганий варіант - під час співбесіди перевести розмову в площину теми майбутнього заходу, щоб одразу ж оцінити, як потенційний кандидат на роль ведучого впорається без попередньої підготовки.

7. У вашого кандидата є "вау-фактор"?

Послухати цікаву історію - це, звичайно, супер. Але ваші гості отримають набагато більше від вашого заходу, якщо у них буде можливість задати питання, поговорити або навіть сфотографуватися з вашим ведучим.

Тому відразу ж запитайте себе, чи має він до цього хист? Чи створює його образ необхідний в даному випадку "вау-ефект"?

8. Ви запитували думку майбутніх гостей?

Одна з найбільш далекоглядних тенденцій, що впливають на світ організації заходів - прислухатися до думки самої аудиторії, для якої ці заходи й влаштовуються.

Розсилайте листи з проханням дати відгук про минулі заходи, і з питаннями про те чи сподобався ведучий. І не забудьте запитати, кого б ваша аудиторія в майбутньому сама вважала за краще побачити в цій ролі.

Дізнайтеся, як продюсерський центр "Nekrasov" може допомогти вам вибрати правильного ведучого і організувати успішний захід. Звертайтеся за консультаціями - Viber/WatsApp: +38 097 052 ​​2222.

Фото