Лайфхаки для клієнтів

Як уникнути помилок, організовуючи супер-презентацію

Те, як компанія організовує презентацію свого нового товару, може мати настільки ж важливе значення для його успіху, як і якість самого товару. Погодьтеся, немає сенсу робити новаторський і корисний пристрій, якщо ніхто ніколи не почує про його існування.

В умовах, коли кожен з нас щодня стикається з  справжнім бомбардуванням новинами з десятків джерел, стає неймовірно важким залучити увагу потенційних клієнтів. То як же донести цю інформацію до оточуючих і змусити їх говорити про ваш продукт?

Перше, на що слід звернути увагу: хороша презентація нового продукту, безсумнівно, допоможе помітити його, але не замінить повноцінної презентаційної стратегії. Діяльність, яка стимулює інтерес до вашого продукту повинна починатися задовго до самої презентації, а потім повинні вживатися дії для підтримки початкового імпульсу, стимулюючого покупки. Якщо ваша компанія не Apple і не BMW, самовпевненим було б очікувати, що випуск вашого нового продукту автоматично зацікавить всі світові новинні канали. Вам доведеться серйозно попрацювати над тим, щоб стимулювати інтерес ЗМІ.

Ось кілька порад, чого ні в якому разі не можна робити при організації вашого заходу:

Не нехтуйте часом

Якщо ваша подія збігається з іншою важливою подією у вашій галузі, то вас проігнорують. Без варіантів!

Літні місяці найчастіше є найгіршим часом для презентації, так як багато ваших потенційних клієнтів у відпустці.

Для багатьох продуктів передсвятковий сезон (переддень Різдва, Дня святого Валентина, 8 Березня) - найкращий час для презентації, оскільки саме в цей час люди думають про покупку подарунків.

Якщо з'ясовується, що продукт не цілком готовий до презентації, має сенс відкласти подію. Історія повна прикладів чудових інноваційних продуктів, які не отримали належне визнання лише тому, що їх розробник не врахував свого часу якусь нікчемну дрібницю.

Використовуйте соціальні мережі

Підігріваючи ажіотаж навколо вашого заходу, ви підвищуєте ймовірність того, що його майбутні учасники з радістю розмістять свої пости в соціальних мережах до, під час і після презентації.

Замість того, щоб зосереджуватися на нарощуванні кількості фоловерів в соціальних мережах, ваша мета повинна полягати в тому, щоб взаємодіяти з ключовою аудиторією вашого продукту, намагаючись викликати у них відчуття захоплення. Це допоможе вам зав'язати теплі стосунки з людьми, які з найбільшою ймовірністю придбають ваш продукт.

Вдихніть нове життя в презентацію

Не запрошуйте на презентацію нудних чиновників! Ваш список гостей повинен складатися з діяльних людей, які будуть активно обговорювати ваш продукт, як тільки він з'явиться на ринку. Це в першу чергу журналісти, блогери та аналітики, які допоможуть іншим визначитися з перевагами вашого товару.

Вам також слід запросити потенційних клієнтів, щоб переконати їх: ваш продукт - це саме те, що вони мріяли придбати.

Продумайте стиль заходу

Стиль вашого заходу повинен бути продиктований самим продуктом, який ви презентуєте, і цінностями бренду вашої компанії.

Якщо ви запускаєте продукт, призначений для людей у ​​віці до 25 років, то навряд чи варто прикрашати вашу презентацію виступами народних колективів. Якщо ваша аудиторія - люди після 40, не запрошуйте модних діджеїв.

Не ігноруйте потреби гостей

Будьте впевнені, у журналістів, у ваших клієнтів і у ваших партнерів будуть зовсім різні цілі на вашій презентації. А значить варто подумати про декілька заходів на презентації, щоб допомогти зберегти динаміку та охопити різні групи людей, яким необхідно продемонструвати ваш продукт. Наприклад, знайти час, щоб провести прес-конференцію, яка допоможе журналістам отримати потрібну інформацію, поки ваші клієнти будуть вивчати проспекти, а партнери консультуватися з вашими менеджерами.

Ретельно вибирайте місце

Місце для презентації повинно відповідати вашому продукту. Якщо ви презентуєте інноваційний гриль, то презентація в шикарному готелі, ймовірно, не найкращий вибір. Якщо це нова колекція весільних суконь, то строгий конференц-зал не дозволить розкрити їх потенціал.

Але часто має сенс вибрати таке місце для презентації, яке ніхто до вас в цій якості раніше не використовував. Це допоможе виділитися з натовпу.

Деталі повинні бути такими, що запам'ятовуються

Презентації-фуршети і презентації у вигляді прес-конференцій проводяться так часто, що гріш їм ціна. Якщо хочете, щоб ваш захід виділявся, все повинно бути трохи іншим. Знайдіть свою тему, придумайте для гостей унікальну розвагу, запросіть місцеву зірку! Так-так, дозволити знаменитості  презентувати або схвалити ваш продукт - відмінний спосіб привернути увагу натовпу.

Дозвольте їм це спробувати

Якщо ви презентуєте їжу або напій, має сенс одразу ж роздавати безкоштовні зразки журналістам, клієнтам і споживачам, щоб вони розуміли, що ж ви продаєте. Для більш дорогих продуктів це не підходить, але гості все одно повинні мати повну можливість випробувати ваш товар, щоб дізнатися, як він працює. Це допоможе тим, хто висвітлює презентацію, яскраво написати про продукт і його переваги.

Також слід надати роздатковий матеріал з описом технічних характеристик продукту або історії його виробництва.

Підтримуйте інтерес

Презентація - лише перший крок на шляху визнання вашого продукту. Дуже важливо утримати інтерес аудиторії і після цієї події. Успішна презентація може створити потужний імпульс, але він швидко розсіється, якщо не буде підтримуватися в наступні тижні і місяці.

Дізнайтеся, як продюсерський центр "Nekrasov" може допомогти вам в організації успішної презентації, звертайтеся за консультаціями - Viber / WatsApp: +38 097 052 ​​2222.

Фото